Cursus valpreventie (vervolg)

Eén keer per week wordt er geoefend op een hindernisbaan. Tijdens de andere bijeenkomst die week wordt val-, sport- en speltraining gegeven. Tevens wordt er tijd vrijgemaakt om de valgevaren thuis in kaart te brengen. Bijvoorbeeld gladde tegels in de douche, matjes, openstaande kastdeuren, duisternis etc. Voorafgaand en na afloop van het programma worden tijdens een in- en outtake, balans- en looptesten gedaan.

Basis eisen
De deelnemers moeten bij aanvang in staat zijn minimaal 15 minuten zonder hulpmiddel te lopen. Verder mag een specialist u géén beperking op inspanning hebben opgelegd. Ook kunnen neurologische en osteoporose patiënten niet deelnemen. Dit is om de veiligheid tijdens de trainingen te kunnen garanderen. Blijkt echter dat er voldoende belangstelling is van osteoporose patiënten, dan zal later voor hen apart een cursus worden gestart. Voor hen zullen speciale heupbroekjes met kussentjes worden gebruikt bij de valtraining.

Vallen is een groot probleem bij ouderen. Eén op de drie ouderen boven de 65 valt minstens één maal per jaar, en het aantal valincidenten neemt toe met de leeftijd. Het aantal botbreuken is aanzienlijk.

De cursusdagen zijn woensdag- en vrijdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur. Indien u voldoende verzekerd bent, kunnen de trainingen uit de aanvullende verzekering betaald worden (12x). Bent u niet voldoende verzekerd of wilt u het aantal fysiotherapie behandelingen voor overige fysiotherapie behouden, dan vragen wij u een bijdrage van €120 voor hele cursus. Overigens betaalt CZ voor de gehele cursus € 50 terug na ontvangst van een deelname cursuscertificaat.

Aanmelden kunt u aan onze balie in Blerick (Nieuwborgstraat 89) of telefonisch: 077-3823687.